Menu
  • © 2024 Bush Construction
  • Office Hours: Mon-Fri 8am-4:30pm

News image

Cultural & Entertainment

Oak Run Golf Course

Oak Run Golf Course is a part of the Oak Run (Spoon Lake) lake resort community located in Dahinda, Illinois. This community was originally established in the 1970’s. Bush Construction was honored to replace the original clubhouse with this beautiful, new facility, providing a rustic, yet updated look for the focal point of their golf course.

The clubhouse has an open lobby featuring polished, stained concrete floors, a vaulted ceiling with exposed faux rafters and ductwork. A double-sided fireplace built from cultured stone collected from the lake area separates the lobby from the sports bar. The bar features a concrete bar top. The clubhouse also houses a pro shop, a full restaurant with formal dining, a waiter’s station and a top-quality commercial kitchen.

Assumption High School | Sports Complex

This project included the important first steps in Assumption High School and St. Ambrose University’s master sports complex plan, to enhance the experience of their future and current athletes by providing state-of-the-art facilities. The first phase included the installation of a new softball field and two competition fields using synthetic turf. The competition fields will be able to accommodate soccer, football, and lacrosse. A new concession and restroom facility were added, along with bleachers and a new parking lot.

St. Vincent’s Sports Complex

The St. Vincent Sports Complex is a 13-acre state-of-the-art athletic facilities project is Phase One of Assumption High School and St. Ambrose University’s master plan to enhance the experience of their current and future athletes.

The softball and competition fields portion of this project kicked off in August and was completed in May. Bush Construction overcame the challenge of working outside, throughout the winter, by aggressively adhering to the schedule and through creative planning. Grass was growing on the softball field by October and the team worked through welding and sewing the artificial turf during the colder months.

The installation of a new softball field and two competition fields were completed using synthetic turf. The competition fields now accommodate soccer, football, and lacrosse. A new athletic training building, locker rooms, and a concession and restroom facility were also added along with bleachers and a new parking lot.

Me & Billy

The Me + Billy project consisted of three phases.  Phase one included the renovation of a space recently purchased by the owner.  This space expanded their ability to hold private parties.  The new event space, The Fairhaven, is one of a kind in the Quad Cities and features a wide range of unique finishes.

Phase two and three included updating the cooler, dish room and kitchen.  These updates allowed a better flow for back-of-house operations. We completed the kitchen remodel in four working days as it was imperative to provide minimal impact on the owners and their operations.

North Scott High School | Auditorium

The North Scott High School auditorium renovation and new lobby addition were mainly driven by student safety and ADA compliance.

In addition to upgraded finishes (paint, flooring, ceilings, etc.), the major aspects of the auditorium renovation included new theater seating, wing ramps, updated lighting and rigging systems.

The theater seating was reconfigured to gain more ADA accessible seating at multiple levels and companion chairs. Wing ramps were added to both sides of the auditorium to create a procession path for events.

New theater lighting, sound, and rigging systems were also installed. The theater lighting was upgraded to LED technology, providing advanced controls and greater energy efficiency.

The lobby addition was incorporated into this project for multiple reasons. First, the existing lobby space was much too small to provide adequate space for patrons during events. Also, restroom capacity was a major concern, so additional restrooms were included within the lobby addition. And lastly, the most impactful addition to this project was the inclusion of display space for student artwork for viewing during event intermissions.

Have an inquiry?
Contact us.